I dag er der 
3
3
 ledige stillinger på bibliotekarjob
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Roskilde Kommune, Biblioteks- og Borgerservice

Roskilde Kommune, Biblioteks- og Borgerservice

|
Midtsjælland
|
Indrykket 24-04-2019

Visionær områdeleder til Rum og Lokalområder hos Biblioteks- og Borgerservice i Roskilde Kommune

Kan du lede udviklingen af fem stærke lokalbiblioteker og en bogbus, der hver dag spiller en aktiv rolle for et levende lokalmiljø i Roskilde Kommune? Brænder du for biblioteksudvikling med udgangspunkt i relationer mellem mennesker og som platform for lokale fællesskaber på tværs? Har du en holdning til indretning, og spiller det fysiske rum en central rolle i dit arbejde med, at skabe den bedst mulige biblioteksoplevelse med borgeren i centrum? 

 

Så skal du søge stillingen som leder for Rum og Lokalområder hos Bibliotek- og Borgerservice i Roskilde Kommune.

 

Om stillingen 

Som områdeleder for Rum & Lokalområder får du ansvar for implementeringen af den politiske vision for bibliotekernes rolle i lokalsamfundet i Roskilde Kommune. Fokus er på nærhed til det lokale liv i dagligdagen og udvikling af partnerskaber med aktører og borgere, som understøtter levende lokalsamfund og aktivt medborgerskab. Koordinering af den daglige drift og service på alle lokaliteter er en central opgave i stillingen. 

 

Du får ansvar for, at indretningen af alle vores fysiske rum er imødekommende og understøtter bibliotek, arkiv og borgerservices mange formål, services og aktiviteter. Du arbejder strategisk med placemaking - og Service Design og Design Thinking er naturlige værktøjer i dit arbejde. 

 

Ansvaret for en ambitiøs biblioteksbetjening på voksenområdet ligger hos områdelederen for Rum og Lokalområder. Vi forventer at du har en stærk biblioteksfaglig forståelse og brænder for at sikre og udvikle en tidssvarende og moderne biblioteksbetjening for borgerne i Roskilde og som Centralbibliotek for Region Sjælland og Bornholm. En del af arbejdet består i at deltage i eksterne samarbejder, hvor du repræsenterer biblioteket på regionalt og nationalt plan.

 

Som områdeleder for Rum og Lokalområder har du personaleansvaret for 16 fagligt stærke medarbejdere, som du gennem klar rammesætning, sparring og relationel ledelse sikrer de bedste vilkår for at lykkes hver dag.

 

Alle opgaver løses i tætte samarbejder på tværs af organisationen, hvor tværfaglighed betragtes som en styrke i betjeningen af borgerne og samarbejder bygger på respekt for fagligheder og modet til at udfordre vanetænkning.

 

Du refererer til Vicebiblioteks- og Borgerservicechefen og indgår i en samarbejdende og tværfaglig ledergruppe. 

 

Hvem er du? 

 

  • Du hviler i dit lederskab, trives med ansvar og besidder handlekraft 

  • Du er en stærk personaleleder, som kan sikre høj faglighed i opgaveløsningen gennem uddelegering og sparring

  • Du arbejder metodisk, er struktureret og kan sætte klare mål for medarbejdere med forskellig faglighed

  • Du er holdspiller og bidrager til samarbejdet i ledergruppen, hvor vi ser tværfaglighed som en nødvendighed for at lykkes 

  • Du er god til at kommunikere og skaber tillidsfulde relationer

  • Du har humor og energi og ser menneskers forskellighed som en fordel 

  • Biblioteksfaglig uddannelse eller erfaring er en fordel, men ikke et krav   

 

 

Hvem er vi? 

Roskilde Biblioteker og Borgerservice er en meget markant og synlig aktør på kulturområdet i Roskilde Kommune. Roskilde Biblioteker og Borgerservice har 140 engagerede medarbejdere, der repræsenterer et bredt kompetencefelt. Roskilde Bibliotekerne varetager landsdækkende og regionale centralbiblioteksfunktioner efter aftale med Kulturstyrelsen. Roskilde Bibliotek og Borgerservice består af hovedbiblioteket i Roskilde by, fem lokalbiblioteker, tre lokalarkiver og stadsarkiv, en bogbus samt et nyåbnet børnekulturhus. Herudover har vi mange aktiviteter og indsatser i byrum og lokalsamfund aktuelt er der bl.a. fokus på ombygning af hovedbiblioteket, der skal skabe en ny hovedindgang og åbne biblioteket op imod byen samt helt nyt bibliotek og kulturhus i Viby Sj. Vi har mange tætte og forskelligartede samarbejdspartnere i både forvaltningen og blandt kulturaktører og foreninger. 

 

Vi sætter pris på ærlighed, transparens og sammenhæng mellem tale og handling. Vi skaber resultater til gavn for borgerne i Roskilde Kommune, tager ansvar og er toneangivende regionalt, nationalt og internationalt. Vi går op i et sundt og godt arbejdsmiljø, tillid under ansvar og at vi arbejder og udvikler i fælleskab. 

 

Løn og ansættelsesforhold  

Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst mellem AC og KL.  

 

Ansøgning 

Ansøgningsfristen er 19. maj 2019. Indkaldelse til første samtale sker den 20. maj 2019.

 

Der afholdes første ansættelsessamtale 21. maj 2019 og anden ansættelsessamtale 27. maj 2019. 

 

Forventet tiltrædelse 15. august 2019. 

 

Har du spørgsmål til stilingen er du velkommen til at kontakte Biblioteks- og borgerservicechef Christian Ulrich Lauersen på 2484 1844 eller Vicebiblioteks- og borgerservicechef Stine Staunsager Larsen på 3084 1215.

 

I Roskilde Kommune sætter vi borgeren først. Vi handler, tager ansvar og skaber velfærd sammen. Vi prioriterer høj faglighed og engagement og skaber resultater, der giver mening for vores borgere. Det gør vi gennem tillid og mod. Roskilde Kommune har 87000 borgere og er en attraktiv og meningsfuld arbejdsplads for i alt 7500 medarbejdere.

Kontakt

Roskilde Kommune, Biblioteks- og Borgerservice

Dronning Margrethes Vej 14
4000
Roskilde
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
24-04-2019
Udløber:
19-05-2019
Kviknummer:
LJA-72775833
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Bibliotek og information,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Solrød Kommune, Munkekærskolen
Solrød, Storkøbenhavn
Frist:
08-06-2020