I dag er der 
3
3
 ledige stillinger på bibliotekarjob
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Randers Bibliotek

Randers Bibliotek

|
Indrykket 14-11-2018

Synlig og visionær bibliotekschef

Er du optaget af kulturområdet og er du en synlig leder og kommunikator? Vil du gøre en forskel i en attraktiv stilling som bibliotekschef for et bibliotek, der er kendt for at gå forrest med udvikling og afprøvning af nye ideer? Har du solid job- og ledelseserfaring fra kulturområdet og måske også fra en politisk styret organisation? Så har vi en spændende stilling til dig!

 

Sundhed, Kultur og Omsorgsforvaltningen i Randers Kommune søger en synlig bibliotekschef både indadtil i organisationen og udadtil i omverdenen, og som visionært kan stå i spidsen for videreudviklingen og transformationen i det moderne orienterede bibliotek i Randers Kommune. Stillingen ønskes besat med tiltrædelse pr. 1. marts 2019 eller snarest muligt.

 

Opgaven

 

Du skal som bibliotekschef stå i spidsen for Randers Bibliotek, der leverer borgerrettede ydelser på højeste niveau og er kendt for at være innovativ, og have fokus på at udvikle og afprøve nye ideer i samarbejde med mange parter - til gavn for borgerne.

 

Som bibliotekschef skal du sikre den høje faglighed, medarbejdertrivsel og strategisk, økonomisk og administrativ drift og udvikling af Randers Bibliotek, så det i endnu højere grad matcher vision og mål, i en tid hvor bibliotekernes roller i samfundet generelt er sat til debat.

 

Du understøtter og bringer bibliotekets potentiale i spil på nye måder ift. til vores fokus på læselyst for alle, videreudvikling af læringstilbud for børn, unge og voksne, samskabelse i hele kommunen og øget brug af et digitalt mindset. Du har stærke holdninger til fremtidens bibliotek og kan skabe en stærk biblioteksidentitet internt og eksternt.

 

Randers Bibliotek indgår som samarbejdspartner i mange forskellige projekter og sammenhænge, og du skal som bibliotekschef sikre synlighed af Randers Bibliotek som en attraktiv samarbejdspartner, såvel internt i kommunen som overfor eksterne partnere. Biblioteket har store ambitioner om at indtage en rolle som foretrukken lokal samarbejdspartner. Vi samarbejder bl.a. med kulturhusinstitutionerne Museum Østjylland og Randers Kunstmuseum. I den forbindelse er udnyttelse af de fysiske og bygningsmæssige ressourcer ligeledes et ansvarsområde i stillingen. Mulighederne for og opbakningen til at tænke i helheder er stor. Som bibliotekschef skal du endvidere bidrage til at udvikle bibliotekets rolle som kulturbærende institution og at biblioteksfunktionerne fortsat er dagsordensættende og indgår i nationale og internationale biblioteks- og kultursamarbejder.

 

Kompetencer

 

Som bibliotekschef skal du først og fremmest evne at videreudvikle Randers Bibliotek til at kunne levere morgendagens relevante kulturelle tilbud af højeste faglige kvalitet, samt at skabe sammenhæng mellem kommunens politikker, vision og mål, bibliotekets opgaver og samspillet med resten af organisationen. Du skal styrke biblioteket ved at være en inspirator og dynamo i forhold til opgaver, funktioner, ledelse, medarbejder- og organisationsudvikling, samt sørge for idéudvikling, organisationsudvikling og tilpas forstyrrelse i forhold til anvendte metoder, tilgange og holdninger i organisationen.

 

Vi forventer

Vi lægger vægt på, at du har relevant uddannelsesmæssig baggrund og solid erfaring med kulturområdet, herunder gerne fra forskellige biblioteker og meget gerne med dokumenterede erfaringer og resultater fra en større politisk styret organisation både i forhold til nytænkende udvikling og sikker drift. Det er en forudsætning, at du har relevant ledelseserfaring, meget gerne med ledelse af ledere, evt. suppleret med en ledelsesmæssig efteruddannelse.

Personligt og ledelsesmæssigt er det vigtigt, at du er synlig - både indadtil på Randers Bibliotek og en stærk repræsentant udadtil overfor bl.a. samarbejdspartnere, biblioteksfaglige miljøer og lokalsamfundet. Du har et hjerte for kulturområdet og kan bringe de mange kompetencer i spil i relevante sammenhænge. Du har en anerkendende og empatisk tilgang til dine medmennesker og har gode kommunikative egenskaber, der skaber motivation og engagement. Endvidere er du visionær, har politisk tæft og har et strategisk perspektiv. Du er god til at samarbejde og skabe stærke relationer og netværk. Du har en uformel ledelsesstil med en stor gennemslagskraft og har fokus på at støtte og udvikle organisationen og skabe resultater.

 

Vi tilbyder bl.a.:

 

  • En organisation med dygtige, engagerede og udviklingsorienterede medarbejdere med forskellige fagligheder.

  • Stor mulighed for at arbejde strategisk med udvikling af såvel den interne biblioteksfaglighed som udvikling af partnerskaber.

  • At blive en del af et ledelsesfagligt netværk på tværs af Kulturområdet i Randers Kommune.

  • At stå som leder af et bibliotek, der er kendt for at gå forrest med udvikling og afprøvning af nye ideer.

  • Et kontor i kommunens mest besøgte offentlige bygning.

 

 

Vilkår

Ansættelsen sker som overenskomstansættelse i henhold til KLs aftale om aflønning af chefer efter forhandling ud fra individuelle kvalifikationer.

 

Ansøgning

Ansøgning skal være Randers Kommune i hænde senest søndag den 16. december 2018 kl. 23.59.

 

Første runde samtaler forventes afholdt den 8. januar 2019 og anden runde den 22. januar 2019.

Der vil imellem samtalerunderne blive anvendt en personprofiltest med testtilbagemelding den 16. januar 2019.

 

Der vil desuden indgå en samtale med direktøren for Sundhed, Kultur og Omsorg den 18. januar 2019.

 

Ønskes yderligere oplysninger om stillingen kan henvendelse ske til direktør Erik Mouritsen, tlf. 51 56 23 01.

 

Alle henvendelser vil naturligvis blive behandlet fortroligt.

 

Forventet tiltrædelse pr. 1. marts 2019.


I Randers Kommune hører kulturområdet under Sundhed, Kultur og Omsorg. Vi arbejder efter byrådets Vision 2021. Det betyder, at vi altid har fokus på mulighederne frem for begrænsningerne. På kulturområdet samarbejder vi med frivillige og foreninger, arbejder inden for kunst- og kulturområdet og har ansvaret for bibliotekerne i kommunen og for kulturinstitutioner som Værket og Museum Østjylland. Vi er medarbejdere med en række forskellige funktioner. Alle tilstræber vi den højest mulige faglige kvalitet i de ydelser, vi leverer.

Kontakt

Randers Bibliotek

Stemannsgade 2
8900
Randers C
Praktisk information
Oprettet:
14-11-2018
Udløber:
14-12-2018
Kviknummer:
LJA-67817606
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Bibliotek og information,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Solrød Kommune, Munkekærskolen
Solrød, Storkøbenhavn
Frist:
08-06-2020