I dag er der 
5
5
 ledige stillinger på bibliotekarjob
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Hillerød Bibliotekerne

Hillerød Bibliotekerne

|
Nordsjælland
|
Indrykket 03-05-2018

Leder til Hillerød Bibliotekerne med ansvar for børne- og ungeområdet

Brænder du for arbejdet med børn, unge og biblioteker? Er du inspirator og rollemodel for en moderne og nytænkende biblioteksbetjening af børn og unge? Og er du klar til at tage ledelse på dig i en ambitiøs organisation, som har fokus på fremtiden? Så er du måske vores nye leder til børne- og ungeområdet på Hillerød Bibliotekerne.

 

Pr. 1. august eller snarest derefter søger vi en mellemleder 37 timer/uge til Hillerød Bibliotekerne med arbejdssted på Hillerød Bibliotek, som ligger i hjertet af byen, tæt på offentlig transport. Vi ønsker at styrke den faglige ledelse på biblioteket og sikre en udviklingsorienteret drift, hvor nærmeste leder er tættere på de ansatte i hverdagen. Du bliver en del af bibliotekets ledergruppe, som ud over dig består af en leder for voksen- og ekspeditionsområdet samt en bibliotekschef, som du refererer til. Og du kommer til at indgå i bibliotekets daglige kernedrift i en velfungerende og mangfoldig personalegruppe på 38 ansatte på en arbejdsplads med et godt arbejdsklima og højt til loftet. 

 

Din hverdag på Hillerød Bibliotek

På Hillerød Bibliotekerne arbejder vi ud fra værtsskabstanken og ser gæsterne som vores største aktiv.  Vi lægger vægt på service, samarbejde og udvikling og er ikke bange for at gå nye veje. Vi forventer, at du kan spejle dig i disse værdier.

 

Dit væsentligste ansvarsområde bliver ledelsen af børne- og ungeområdet, som har særligt strategisk fokus i de kommende år. Derfor lægger vi vægt på, at du har erfaring med og ikke mindst nytænkende bud på, hvordan vores bibliotekstilbud til børn og unge kan videreudvikles med afsæt i bibliotekets kerneopgaver inden for fokusområder såsom sprogstimulering, læselyst, informationskompetence, børnekultur, kreativitet og demokratisk dannelse. Og vi lægger vægt på, at du selv har lyst til at deltage og gå foran, når ting skal ske. Du har blik for bibliotekets omverden, og du er vant til at samarbejde tværfagligt med for eksempel skoler, dagtilbud og andre kulturinstitutioner både i og uden for huset.

 

Du får gode muligheder for at sætte dit præg på stillingens indhold. Dine øvrige ansvarsområder aftales nærmere på baggrund af dine kvalifikationer samt en vurdering af, hvordan vi udnytter ledelsens samlede ressourcer bedst muligt. I den forbindelse kan områder såsom læring og digitalisering komme i spil. 

 

Dine opgaver

 

 • Ansvar for den daglige driftsledelse i tæt samarbejde med lederen af voksen- og ekspeditionsområdet
 • Ansvar for den faglige ledelse af børne- og ungeområdet, herunder personaleledelse for de ansatte på området
 • Ansvar for udviklingsopgaver og projekter på børne- og ungeområdet med fokus på Early Literacy, læselyst, informationskompetence, digital dannelse og kulturtilbud i tværfaglige partnerskaber i alle afkroge af kommunen
 • Indgå i bibliotekets daglige drift, herunder i betjeningen i børnebiblioteket
 • Indgå i arbejdet med udvikling af en ny biblioteksstrategi i samarbejde med den øvrige ledelse og personalet samt med involvering af borgere, politikere og øvrige relevante aktører.

 

 

Om dig

Du har en relevant uddannelse og erfaring inden for kultur- og biblioteksområdet med et særlig godt kendskab til kultur- og bibliotekstilbud af, med og for børn og unge. Vi ser gerne, at du har lidt ledelseserfaring, som minimum har du erfaring med projektledelse. Derudover har du følgende faglige og personlige kompetencer:

 

 • Solid viden om læsestrategier og læselyst på børneområdet samt viden om nye litteraturformidlingstendenser og trends inden for børne- og ungekultur
 • Solid viden om digital dannelse
 • God til at sætte dig ind i børns liv og færden
 • Relationsskabende og møder borgerne i øjenhøjde
 • Stærke kommunikative kompetencer både mundtligt og skriftligt
 • Er vant til at omsætte strategiske mål til konkrete løsninger til glæde for brugerne
 • Er rollemodel for den daglige drift og betjening af børn og deres voksne
 • Har blik for medarbejdernes kvaliteter og potentialer, så vi sikrer relevant kompetenceudvikling og et højt fagligt niveau
 • Har overblik, kan prioritere og håndtere en kompleks opgaveportefølje
 • Praktiserer en involverende ledelsesstil og kan inspirere, motivere og delegere
 • Er fleksibel, lydhør, imødekommende og bidrager med dit gode humør i hverdagen.

 

 

Yderligere information

For yderligere information om stillingen er du velkommen til at kontakte bibliotekschef Stine Holmstrøm Have, sthav@hillerod.dk, tlf. 7232 5870.

 

Vi glæder os til at modtage din ansøgning inklusive kopi af eksamensbeviser og øvrige relevante bilag senest søndag den 3. juni via Hillerød Kommunes jobportal, https://www.hillerod.dk/service/job/.

 

Løn og ansættelsesforhold

Der afholdes ansættelsessamtaler følgende dage: 1. samtale torsdag den 14. og fredag den 15. juni, 2. samtale tirsdag den 19. juni.

 

Arbejdsstedet vil være Hillerød Bibliotek, Christiansgade 1, 3400 Hillerød.

 

Ansættelse sker efter gældende overenskomst og lønnen aftales med den forhandlingsberettigede organisation.

 

I forbindelse med ansættelsen indhentes børneattest.

 

Kontakt

Hillerød Bibliotekerne

Christiansgade 1
3400
Hillerød
Praktisk information
Oprettet:
03-05-2018
Udløber:
03-06-2018
Kviknummer:
LJA-60320283
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Bibliotek og information,
Ledelse
Beliggenhed
Lignende job
Bornholms Biblioteker
Bornholm, Bornholm
Frist:
22-01-2019
Helsingør Kommunes Biblioteker, Biblioteket Kulturværftet
Frist:
27-01-2019