I dag er der 
11
11
 ledige stillinger på bibliotekarjob
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Syddansk Universitetsbibliotek

Syddansk Universitetsbibliotek

|
Fyn
|
Indrykket 25-06-2020

Ekspert til bibliotekssystemer

Vil du spille en afgørende rolle, når vi skal drive fremtidens bibliotek på Syddansk Universitet (SDU)?

Sætter du biblioteksbrugerne forrest, og vil du være med til at skabe sammenhængende processer og biblioteksløsninger for studerende og ansatte, som sikrer en god brugerrejse og understøtter det digitale studie-, forsknings- og læringsmiljø?

Kan du kommunikere, organisere og supportere bibliotekssystemer?

Så vær med til at gøre Syddansk Universitetsbibliotek til fremtidens forsknings- og uddannelsesbibliotek.

SDU har som målsætning at være digital frontløber og vi er på SDU nysgerrige på morgendagens udfordringer, har modet til at gribe og levere digitale svar, for at skabe værdi for forskere, studerende, ansatte og samfundet.

Derfor søger Syddansk Universitetsbibliotek en dygtig kollega til arbejdet med bibliotekssystemer og IT-relaterede projekter. Du har gennem erfaring og uddannelse stærke IT-kompetencer og et kendskab til de IT-systemer, der anvendes ved et moderne forsknings- og uddannelsesbibliotek. Du vil indgå i et teamarbejde, der på tværs af SDU og universitetsbiblioteket arbejder brugerorienteret og samskabende med drift, udvikling og digitalisering i forhold til biblioteks-IT.

Du skal både kunne arbejde selvstændigt, men også indgå i teams og med projektrelaterede opgaver op mod SDUs IT-portefølje. Du skal være løsningsorienteret og trives med udfordringer, korte tidsfrister og en aktiv og foranderlig hverdag.

Biblioteket arbejder i dag bl.a. med IT-systemerne Symphony fra SirsiDynix, samt Intota og Summon fra Proquest.

Dine arbejdsopgaver vil bl.a. være, at

  • gennem dialog med bibliotekets brugere og personale sikre de rette tidssvarende løsninger ift. vedligeholdelse og optimering af bibliotekssystemer, samt at systemerne udnyttes mest optimalt i forhold til SDUB's arbejdsgange og politikker

  • sikre support til bibliotekets ledelse og personale mht. bibliotekssystemer, samt til eksterne samarbejdspartnere

  • indgå i samarbejde med systemleverandørerne, om at optimere anvendelsen af systemerne

  • deltage i IT-projekter på SDU, hvor biblioteket er en vigtig interessent

  • beskrive og eksekvere IT-projekter relateret til bibliotekssystemer

  • gennemføre analyser af behov og krav til bibliotekssystemer, samt analysere og formidle systemdata til bibliotekets ledelse.

 

Du vil ligeledes fungere som bibliotekets informationssikkerhedskoordinator op mod SDUs IT-organisation, hvor du bl.a. skal foretage IT-sikkerhedsmæssige risikovurderinger. Dertil kommer andre mulige koordinerende opgaver ift. bibliotekssystemer, samt mulighed for anden IT-relateret projektarbejde, eller opgaver relateret til understøttelse af uddannelse og forskning.

Arbejdet foregår i samarbejde med systemleverandører og SDU's IT-organisation, samt med det øvrige personale der arbejder med biblioteks-IT.

Om dig:

Du er som person empatisk, omgængelig, dynamisk og fleksible, men også analytisk, kommunikerende og tech-savvy.

Din uddannelsesbaggrund ligger inden for biblioteksvidenskab eller lignende som f.eks. IT-ingeniør, data science,  computational science på kandidat- eller Ph.d. -niveau. Kendskab til Linux, Apache, MySQL, PHO, Perl, Python osv. og erfaring fra en forskningsinstitution eller et forskningsbibliotek er en fordel.

Løn- og ansættelsesvilkår

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og AC afhængig af kompetencer og uddannelsesbaggrund. Arbejdstiden er 37 timer om ugen eller uden øvre arbejdstid, afhængig af indplacering.

Fysisk tjenestested er Campus Odense, men der må påregnes rejseaktivitet til alle universitetets campusbyer, samt en mængde digitalt distance-arbejde.

Flere oplysninger

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til bibliotekschef Bertil F. Dorch, telefon 6550 2683.

Forventet tiltrædelse: 15. august 2020.

Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket "Ansøg online".

Vedhæftede filer skal være i Adobe PDF eller Word format.

Hvert felt i ansøgningsskemaet kan kun indeholde én fil af max. 10 Mb. 

Vejledning i forbindelse med ansøgning findes her.

Syddansk Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer derfor alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.

Syddansk Universitetsbibliotek er et offentligt videnskabeligt bibliotek med hovedopgave at betjene Syddansk Universitet. Biblioteket har 110 medarbejdere fordelt på betjeningssteder i Esbjerg, Kolding, Odense, Slagelse, Sønderborg og København.

Biblioteket er en del af Fællesområdet som består af alle de administrative og servicerende enheder, der understøtter de faglige miljøer på Syddansk Universitet.

Læs mere om biblioteket på www.sdu.dk.
  


Kontakt

Syddansk Universitetsbibliotek

Campusvej 55
5230
Odense
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
25-06-2020
Udløber:
11-07-2020
Kviknummer:
LJA-80534522
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Bibliotek og information
Beliggenhed
Lignende job
Lolland Kommunes Bibliotek og Borgerservice
Lolland, Lolland & Falster
Frist:
10-12-2020