I dag er der 
6
6
 ledige stillinger på bibliotekarjob
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

|
Flensborg (by)
|
Indrykket 29-06-2020

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig søger stærk formidler til bogbusserne i Sydslesvig

Har du talent for formidling i en bogbus? Er du opsøgende og på forkant med brugernes ønsker samt trives med nære relationer til brugerne? Så er du måske vores nye bogbusbibliotekar.

Om os

Velkommen til Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig et spændende dansk bibliotek og et moderne dansk kulturhus for det danske mindretal. Med hovedbibliotek i Flensborg, tre filialer samt to bogbusser, udgør vi et attraktivt omdrejningspunkt for formidling af dansk og nordisk sprog og kultur.

De populære bogbusser har en hel unik betydning, når det gælder formidling af dansk kultur og sprog for børn og voksne i Sydslesvig. Fordelt på ca. 30 forskellige ture kører busserne fra Flensborg i nord til Kiel i syd - og fra Kappel i øst og til Sild i vest. Her betjener de privatlånere, skoler og daginstitutioner samt deltager ved en række aktiviteter i Sydslesvig, f.eks. kulturcaféer, festivaler, forenings- og årsmøder.

Vi søger

En kollega med smil og godt humør til Busgruppen, der består af 4 bibliotekarer, 2 chauffører og en kontormedarbejder. Du skal være en dygtig formidler med et solidt kendskab til børne- og især voksenlitteratur. Du skal trives med den opsøgende og tætte betjening i bogbussen og frem for alt kunne se dig selv som dansk kulturformilder i det rullende kulturhus.

Kendskab til Sydslesvig og områdets historie, ligesom erfaringer med dansk biblioteksarbejde er en stor fordel. Og interesse for lokalsamfundet er et must.

Vi tilbyder

En spændende stilling, hvor du fra dag ét deltager i udviklingen af de kommende to nye busser samt bogbusbetjeningen i de nye rammer når busserne forventeligt er køreklar i 2021. Du vil på sigt få ca. 8 faste bogsbusture fordelt over fire uger, hvor hovedopgaven er formidling til børn og voksne, men også samarbejde med lokale aktører om aktiviteter, - f.eks. bogbusbesøg ved kulturcaféer.

Endvidere vil du indgå som fast vagt i udlånet i Flensborg Bibliotek samt lejlighedsvis afløsning på filialerne i Slesvig, Husum og Egernførde.

Vi søger en Bibliotekar DB, cand. scient. bibl. eller tilsvarende uddannelse. Stillingen er på 37 timer ugentligt og med weekendvagt hver 4. fredag/lørdag. Fleksordning. Løn efter overenskomst med Forbundet Kultur og Information.

Kørekort er nødvendigt og kendskab til og interesse for tysk sprog en fordel.

Ansættelse pr. 1. oktober 2020 eller snarest derefter. Ansøgningsfrist er den 17. august 2020. Ansættelsessamtaler forventes 20. og 21. august 2020.

Ansøgning sendes pr. mail til Bettina Collin: bkc@dcbib.dk

Spørgsmål? Henvendelse til leder af Busgruppen/souschef Anni Søndergaard: as@dcbib.dk, telefon 0049 461 8697185 eller til bibliotekschef Jens M. Henriksen: jmh@dcbib.dk, telefon 0049 461 8697100


Kontakt

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Norderstraße 59
24939
Flensburg
Tyskland
Praktisk information
Oprettet:
29-06-2020
Udløber:
17-08-2020
Kviknummer:
LJA-80555579
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Bibliotek og information,
Kommunikation og medier,
Kultur
Beliggenhed
Lignende job
Kristeligt Dagblad
København, Storkøbenhavn
Frist:
15-08-2021
Rebild Bibliotekerne
Rebild, Nordjylland
Frist:
16-08-2021