I dag er der 
4
4
 ledige stillinger på bibliotekarjob
Bemærk at denne jobannonce er udløbet!
Ansøgningsfristen for jobannoncen er overskredet, og stillingen kan ikke længere søges. Opslaget vises udelukkende som reference
Designmuseum Danmarks Bibliotek

Designmuseum Danmarks Bibliotek

|
Storkøbenhavn
|
Indrykket 15-08-2017

Bibliotekar til Designmuseum Danmarks Bibliotek

Vi søger en dygtig og engageret bibliotekar til Designmuseum Danmark, der er i rivende udvikling som videncenter, levende arbejdsarkiv og indgang til Danmark som designdestination. 

 

Biblioteket på Designmuseum Danmark er det danske hovedfagbibliotek for designfeltet. Vi stiller viden, information og dokumentation om kunsthåndværk og design til rådighed for et professionelt og mangfoldigt publikum. Vi søger nu en ny dygtig kollega, der vil være med til at styrke bibliotekets centrale rolle i museet, der i mere end 125 år har haft som opgave at samle mennesker om godt design og innovativ formgivning.

 

Stillingen er foreløbig tidsbegrænset til 3 år.

 

OPGAVER OG KOMPETENCER

Du vil indgå i et tværfagligt team på biblioteket og samarbejde på tværs af huset. Du vil særligt arbejde med:

 

1/ Katalogisering: Katalogisering af plakater og bogligt og arkivalsk materiale

2/ Bogvalg: Forberedelse af bogvalg, deltagelse i bogvalgsmøder

3/ Udlånsvagter: Betjening, vejledning, emnebestillinger

4/ Undervisning af vores mange biblioteksbrugere

 

Du er tryg ved at tænke i og arbejde med nye digitale løsninger såvel som vores originale historiske materiale. Det forventes, at du kan indgå i arbejdet med at synliggøre og kommunikere bibliotekets forskelligartede tilbud på nye formidlingsplatforme, sociale medier mv i samarbejde med museets kommunikationsafdeling. Du har digitalt flair og solide IT-kompetencer og kan bidrage til tværgående digitale projekter.

 

Fagligt engagement, kendskab til designfeltet, motivation for god brugerservice samt evne til samarbejde vægtes højt, ligesom det forventes, at du kan netværke med bibliotekets mange brugere og kan omsætte overordnede mål til konkrete handlinger. Du er udadvendt og opsøgende i din tilgang, og du trives med at være involveret i mange forskelligartede projekter og opgaver.

 

OM BIBLIOTEKET

Biblioteket indgår i det interurbane lånesystem og bruges både af det almene publikum, en bred vifte af studerende, designere, kunsthåndværkere og forskere. Bibliotekets samlinger omfatter: Bog- og tidsskriftssamlingen, Arkiv for Dansk Design med grafiske særsamlinger, Plakatsamlingen samt møbeldatabasen Furnitureindex. Som museums- og forskningsbibliotek er biblioteket fuldt integreret i Designmuseet. Biblioteket er i en udvikling, der lægger stor vægt på synliggørelse, forskningssupport, digital formidling og kommunikation på de sociale medier samt undervisnings- og arrangementsvirksomhed.

 

OM STILLINGEN

Stillingen er på 37 timer om ugen. Tiltrædelse snarest muligt.

Løn og ansættelsesvilkår følger den gældende overenskomst.

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte biblioteks- og forskningschef Lars Dybdahl på telefon 33 18 56 54 eller e-mail: ldy@designmuseum.dk.   

 

Ansøgning med CV og dokumentation for bibliotekaruddannelse sendes elektronisk senest fredag d. 22. september kl. 12.00 til HR-ansvarlig Henriette Falkenberg Andreasen, e-mail: hfa@designmuseum.dk

 

Vi forventer at holde samtaler den 10. oktober 2017.


OM DESIGNMUSEUM DANMARK

Designmuseum Danmark er landets nationale museum for design og kunsthåndværk, og har samlinger fra Vesten, der tidsmæssigt strækker sig fra renæssancen til vor tid, og dertil kommer betydelige samlinger fra især Kina og Japan. Med Strategiplan 2017-2020 har museet søsat en række ambitiøse initiativer, der bl.a. indbefatter produktion af store forskningsbaserede udstillinger, en dynamisk udstillingspraksis, hvor den righoldige samling i højere grad kommer i spil i skiftende udstillinger samt et ønske om at nå ud til et bredere publikum med vedkommende og engagerende udstillinger og aktiviteter.

 

Museet er midt i en rivende udvikling, hvor besøgstallet er næsten femdoblet på fem år og interessen for museets fagområde er stærkt stigende nationalt og internationalt. Intentionen er at nytænke og udvikle museets vigtige rolle i samfundets udvikling.

Kontakt

Designmuseum Danmarks Bibliotek

Bredgade 68
1260
København K
Danmark
Praktisk information
Oprettet:
15-08-2017
Udløber:
22-09-2017
Kviknummer:
LJA-48527468
Jobtype:
Fuldtid
Arbejdsområde:
Bibliotek og information
Beliggenhed
Beregn rute-/rejseplan
Fra:
Til:
Lignende job
Vordingborg Bibliotekerne
Vordingborg, Sydsjælland inkl. Møn
Frist:
28-06-2018
Vordingborg Bibliotekerne
København, Storkøbenhavn
Frist:
28-06-2018